marokkaanse wortelsalade
- Marokkaans, Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 03-07-2002
Zoete, pikante en kleurige salade uit het Midden-Oosten
Ingrediënten 4 personen
500 gram worteltjes geschild en net gaar gekookt, 2 eetl. plantaardige olie, 2 tenen gehakte knoflook, 1 theelepel zout, flinke theelepel komijn (gemalen), halve theelepel cayenne-of rode pepervlokken or rode pepersaus, 2 tot 3 eetlepels gehakte verse peterselie,3 tot 4 eetlepels citroensap, 1 theelepel suiker, peterselie om te garneren.Benodigdheden

Bereidingswijze
Rasp de wortels in keukenmachine of met de handrasp. Apart in schaal wegzetten. Verhit de olie in een braadpan en fruit knoflook tot ze net zacht is. Zout, komijn,suiker en peper toevoegen en alles goed mengen. Roer er de gehakte peterselie en citroensap door. Voeg 1,25 tot 1,75 dl van het wortelkookvocht toe en laat alles 3-5 koken. Giet de dressing over de geraspte wortel en laat alles goed afkoelen tot kamertemperatuur. 6 tot 8 uur in koelkast wegzetten. Garneren met peterselie
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties