Kruisbessensaus

  • Engels, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-07-2002

Een fruitige saus, ideaal bij gegrilde vis.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*225 g kruisbessen (vers of dievries), *2 el water, *50 g suiker, *25 g boter, *snufje nootmuskaat
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
(nylon) zeef

Voorbereiding

Was de kruisbessen

Bereidingswijze

Zet de kruisbessen op met de 2 el water en laat het sudderen tot ze zacht zijn.
Druk de massa door de zeef, doe de puree terug in de pan.
Voeg suiker toe, laat op matig vuur al roerend oplossen.
Voeg boter en nootmuskaat toe en laat dit 5 minuutjes meesudderen.

Serveertip

Serveer de saus apart bij gegrilde vette vis.

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 12-04-2006

Hallo Tineke, Heb dit recept favoriet gezet, want het lijkt me een heerlijk recept om eens te maken. Groetjes, Anneke

recipe-box avatar
recipe-box 03-07-2002

deze heb ik favoriet gezet, mijn schoonouders hebben kruisbessen in de tuin, ik vind ze puur niet erg lekker, maar als zo'n zoet sausje misschien toch wel tanja.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten