Milanese saus

  • Italiaans, Saus/dressing
  • > 120 min.

Saus van de Milanezen ; ideaal bij pasta of rijst. Zo moet het dus. Smakelijk

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Voor het kalfsbouillon :
-200 g mergpijp
-250 g kalfsbot
-40 g boter
-1 l water
zout; enkele geplette peperkorrels ; 1 laurierblad
-1 ui
-3 kruidnagels
-peterselie- wortel
Voor de saus:
-1 ui
-50 g gekookte ham
-40 g boter
-30 g bloem
-1/2 l warme kalfsbouillon
-60 g tomatenpuree
-1 teen look
-zout en vers gemalen witte peper
-200 g champignons
-
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 473,59 kcal
Koolhydraten 43,81 g
Eiwitten 7,42 g
Vetten 29,06 g

Voorbereiding

-kalfsbotten en mergpijp in hete boter bruin bakken; het (koude) water erbij gieten
-alle klein gesneden en gewassen kruiden en specerijen toevoegen
-in een open pan 2 uur zachtjes koken
-regelmatig het schuim van de bouillon verwijderen
-uiteindelijk afgieten in een zeef en gebruik er 1/2 l van

Bereidingswijze

voor de saus:
-ui en ham klein snijden
-de ui glazig laten worden
-ham en de gesneden champignons erbij mengen
-al roerend de bloem erbij strooien en met de kalfsbouillon er een saus van maken
-tomatenpuree en de geperste look door de saus roeren
-kruiden naar smaak met zout en peper

Serveertip

Ideaal bij pasta - rijst - macaroni

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten