Milanese saus
- Italiaans, Saus/dressing
- > 120 min.
Saus van de Milanezen ; ideaal bij pasta of rijst. Zo moet het dus. Smakelijk
Ingrediënten 4 recipe.people
Voor het kalfsbouillon :-200 g mergpijp
-250 g kalfsbot
-40 g boter
-1 l water
zout; enkele geplette peperkorrels ; 1 laurierblad
-1 ui
-3 kruidnagels
-peterselie- wortel
Voor de saus:
-1 ui
-50 g gekookte ham
-40 g boter
-30 g bloem
-1/2 l warme kalfsbouillon
-60 g tomatenpuree
-1 teen look
-zout en vers gemalen witte peper
-200 g champignons
-
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 473,59 kcal |
Koolhydraten | 43,81 g |
Eiwitten | 7,42 g |
Vetten | 29,06 g |
Voorbereiding
-kalfsbotten en mergpijp in hete boter bruin bakken; het (koude) water erbij gieten
-alle klein gesneden en gewassen kruiden en specerijen toevoegen
-in een open pan 2 uur zachtjes koken
-regelmatig het schuim van de bouillon verwijderen
-uiteindelijk afgieten in een zeef en gebruik er 1/2 l van
Bereidingswijze
voor de saus:
-ui en ham klein snijden
-de ui glazig laten worden
-ham en de gesneden champignons erbij mengen
-al roerend de bloem erbij strooien en met de kalfsbouillon er een saus van maken
-tomatenpuree en de geperste look door de saus roeren
-kruiden naar smaak met zout en peper
Serveertip
Ideaal bij pasta - rijst - macaroni