Paprika-roomsoep

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-07-2002

Romige paprikasoep met croutons

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui, 3 rode paprika's, 3 eetlepels, olijfolie, 2 theelepels paprikapoeder, 1 kuipje smeerkaas (Leerdammer, 200 g), 1 kruidenbouillonblokje, 75 g croutons (met knoflook en fijne kruiden)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine of staafmixer

Bereidingswijze

Ui pellen en snipperen. Paprika's wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. In soeppan olie verhitten. Ui en paprika ca. 3 minuten zachtjes bakken. Paprikapoeder, 3 dl water, smeerkaas en bouillonblokje toevoegen. Afgedekt ca. 10 minuten zachtjes koken. Soep in keukenmachine pureren en op smaak brengen met zout en peper. Soep door zeef wrijven en nog ca. 1 minuut verwarmen. Serveren met croutons.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten