1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Garnalensalade met ananaas

Garnalensalade met ananaas

Door: marianneoud

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-07-2002

Ingrediënten 4 personen


300 gram Hollandse garnalen, 12 grote ijsbergslabladeren, 4 lente-uitjes, 2 plakken ananas(vers of blik) 4 el mayonaise (zelf doe ik ook vaak cremefraiche) 1 el fijngehakte peterselie, 4 takjes voor garnering koriander, tabasco, 1 el citroensap, klein beetje whiskey



Voorafje die je lekker van te voren kan maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Houd de mooiste ijsbergslabladeren apart en snijd de rest in reepjes. Snijd de ananas in kleine stukjes en de lente-uitjes in smalle ringetjes. Meng de reespjes sla met de ananas, de lenteuitjes en de garnalen. Meng de mayonaise met de peterselie, het citroensap en een paar druppels tabasco. Schep nu de mayonaise door de salade en een scheutje Whiskey. Leg de 4 ijsbergbladeren op 4 borden en schep de garnalensalade erin. Leg op de salade een takje groen. Voor een extra pittig resultaat de petersie vervangen door koriander.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top