1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tomatensoep
  5. Tomatensoep

Tomatensoep

Door: mariekeschep

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-07-2002

Ingrediënten 4 personen


1 el. olijfolie
2 preien, in ringen
2groene paprika's, in lange reepjes
2 vleesbouillontabletten
400gr. gezeefde tomaten
150 gr. champignons in 4ren (of een potje gesneden champignons)
2 takjes thijm (of wat gedroogde thijm), 1 blaadje laurier
5oogr rundertartaar(of gehakt)
2 el. pesto, 2 el. fijngesneden basilicum(of gedroogde)
1dl. creme frache


Verder heb je nodig


Groede ruime soeppan,houten roerlepel, snijplank, scherp mes, litermaat


Een heerlijke soep die makkelijk te maken is. Handig bijv. als je veel (verjaardags) visite krijgt...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de preien in ringen en was ze, Maak de paprika's schoon en snijd ze in lange reepjes,was de champignons en snijd ze in 4ren (of laat ze goed uitlekken in een zeef)

Wanneer u gehakt gebruikt i.p.v. rundertartaar, maak er dan soepballetjes van zoals u het gewend bent.)
maak bouillon van 1?L water en de 2 bouillontabletten.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan,en laat de prie, parika en de champignons hierin 5 min zachtjes bakken.
Voeg voorzichtig de bouillon en de gezeefde tomaten toe. Doe ook de thijm en de laurier erbij en breng jhet geheel aan de kook.
Rundertartaar in kleine stukjes verdelen en aan de soep toeveogen. (Als u gehaktballetjes heeft gemaakt, deze toevoegen)
Laat de soep op zacht vuur ca. 30-45 min koken.Haal het takje thijm en het laurierblaadje eruit. Gedroogde thijm erin laten.. Roer de pesto erdoor en verwarm de soep nogmaals..Als laatste de basilicum eroverstrooien.

Serveertip

Serveer de creme frache erbij zodat iedereen zelf kan bepalen of hij/ zij het erdoor wil roeren.

Lekker met afbak brood.Ciabatta brood bijv.)



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariekeschep
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top