waanzinnige lekkere flapjack (havermoutkoek)

  • Internationaal, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-07-2002

Deze koek ziet er ambachtelijk en gezond uit, wat een verrassing dat hij ook nog eens waanzinnig lekker is.

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gram boter.
200 gram rietsuiker.
360 gram havermout.
2 eetlepels (appel)stroop.
3 eetlepels abrikozenjam losgeroerd in 2 eetlepels water.
2 eetlepels kaneel.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote ronde beboterde ovenschaal

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden

Bereidingswijze

los de rietsuiker met de stroop op het vuur op in de boter. (Bijna) alle suiker moet opgelost zijn.
Meng de havermout in een grote kom met kaneel en voeg de suikeroplossing er in een keer bij.
Roer de suikeroplossing heel goed door de havermout, zodat alle havermout er mee in aanraking komt.
Doe de helft van de havermout in de ovenschaal en druk het met een lepel stevig aan. Smeer hier een dun laagje van de waterige abrikozenjam overheen en doe vervolgens de rest van de havermout erover heen. Weer goed stevig aandrukken.
Dan 30 tot 35 minuten bakken, hoe groter de schaal hoe korter. De koek moet middenbruin worden en voelt als hij net uit de oven is heel zacht aan. Bij het afkoelen wordt hij stevig.
Snij punten en serveer de koek op elk moment dat je wil. Mij kun je er 's nachts voor wakker maken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

oystercatcher avatar
oystercatcher 27-06-2011

Dit zijn zulke ontzettend lekkere flapjacks, de eerste keer waren ze in minder dan een uur op. De volgende dag zijn ze nog lekkerder, heb ik bij de volgende lichting ontdekt. Moet ik ze wel verstoppen..... Je kan er gewoon niet van af blijven, haha.

recipe-box avatar
recipe-box 02-07-2002

omdat je er zo enthousiast over doet, zet ik het toch maar favoriet, ik vind de havermout koeken uit de winkel doorgaans veel te droog, maar deze smaken misschien beter. ik ga het in ieder geval een keer uitproberen en laat dan weten wat ik ervan vond. tanja.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten