1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zalm
  5. Tartaar van Schotse zalm met champagneroom, groene asperges

Tartaar van Schotse zalm met champagneroom, groene asperges

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-07-2002

Ingrediënten 4 personen


11/2 sjalotje, 400 g verse Schotse zalm, 7 gr zout, 4 g poedersuiker, peper, 60 cl druivenpitolie, 1/2 ltr champagne, 5 gekraakte witte peperkorrels, 2 laurierblaadjes, 1 el mayonaise, 3 dl slagroom, zout, peper, 12 groene asperges, foreleitjes, kaviaar,



Ook een recept van Jonnie Boer.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de sjalotjes heel fijn, snijd de zalm in dunne plakken, verwijder eventuele vetranden, snijd de zals vervolgens in fijne reepjes en snijd deze weer in zeer kleine blokjes. Meng dit samen met 7 gr zout, de poedersuiker, iets peper, 2/3 van de gehakte sjalotjes en de druivenpitolie. Maak 4 tartaartjes: zet een ring (pvc-buis ca 4 cm doorsnede) op een plaatje en vul deze met de zalmtartaar, stevig aandrukken en de ring er voorzichtig afnemen.

Bereidingswijze

Kook de champagne met de gekraakte peperkorrels, de laurierblaadjes en de rest van de sjalot in tot 1/4. Laten afkoelen, zeven en vermengen met de mayonaise. Klop de slagroom lobbig en roer de champagne-mayonaise erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Kook de groene asperges 1 minuut in gezouten kokend water, leg ze in een schaal met ijswater. Gebruik een diepe sauslepel om de champagneroom gelijkmatig over 4 borden te verdelen, zet de zalmtartaar in het midden van de saus en leg de gesneden asperges er omheen, garneer dit gerecht eventueel met foreleitjes en kaviaar.

Serveertip

Wijnadvies:Domaine la Colombette, Francois Pugibet, Vin de Pays du Coteaux de Libron.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top