1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Chocolademousse-quenelles met muntsaus

Chocolademousse-quenelles met muntsaus

  • , Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 02-07-2002

Ingrediënten 4 personen


1 zakje verse munt (15 gram)
1/8 liter slagroom
1 el witte basterdsuiker
1 beker chocolademousse (ca. 250 gram)
2 el gemalen kokos (zakje a 125 gram)



Wat is een quenelle?
Een quenelle is een ovaalvormig bolletje. U vormt de quenelles met twee lepels uit een mousse. In dit recept wordt chocolademousse gebruikt, maar quenelles kunnen ook uit een hartige mousse worden geschept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vier blaadjes munt achterhouden voor garnering, rest van muntblaadjes fijnhakken. In kom slagroom met suiker dik vloeibaar kloppen. Gehakte munt erdoor roeren. Saus tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereidingswijze

Muntsaus op midden van vier bordjes schenken. Met 2 natgemaakte lepels van chocolademousse op elk bordje 3 quenelles scheppen. Kokosrasp erover strooien. In midden garneren met muntblaadjes.

Serveertip

Bevat per eenpersoonsportie: 26 gram vet, 2 gram eiwit, 6 gram koolhydraten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nicky_too


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nicky_too
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top