Kipfilet met dragon

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-07-2002

Dit gerecht doet mij aan de zomer denken. Heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen

2 kipfilets - 2 eetl. citroensap - dragon (liefst verse) - 1 teentje knoflook - 300 gr aardappelen - 200gr wortelen - 2 eetl. olijfolie - peper en zout - 10gr boter - 1/2 eetl. suiker - 1 dl witte wijn - 2dl groentebouillon - scheutje room
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-

Voorbereiding

Snij de kippefilets in blokjes. Besprenkel de filets met citroensap. Hak de dragon fijn (indien vers) en verdeel ze over de kip. Schil het knoflookteentje en bestrooi er de filets mee. Laat 10 minuten trekken. Maak ondertussen de aardappelen en de wortelen schoon en snij in reepjes.

Bereidingswijze

Verhit 1 eetl. olijfolie in een wok en bak er de blokjes kip in. Neem ze uit de wok en houd warm. Bak er dan de aardappelen kort in. Voeg de wortelen toe en kruid. Voeg boter en suiker toe en laat karameliseren. Doe er de wijn en bouillon bij, laat 5 minuten koken en stoof de groenten 8 minuten op een laag vuur. Doe de room en 1 eetlepel van de marinade in de pan, kruid eventueel bij, doe ook de kippeblokjes er terug bij en laat - onder voorzichtig omroeren - wat meebakken.

Serveertip

Serveer zo in de wok en smullen maar!!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten