Varkensgebraad met appeltjes
- Feestmaaltijd
- 60-120 min.
- Geplaatst op 01-07-2002
Bereidingswijze
fruit de geschilde, ontpitte en in schijven gesneden appelen aan in de boter tot ze zacht zijn, bestrooi ze met kaneel en de suiker en keer geregeld om.
bedek de bodem van een ovenschotel met een deel van de appelplakjes(niet allemaal!) en schik daarop het in de boter aan alle kanten mooi aangekleurde vlees. flambeer met de calvados.
deglaceer de braadjus van het vlees met de bouillon, roer de helft van de room erdoor en giet over het vlees.
laat het onder deksel een goed uur bakken in de op 225 C voorverwarmde oven.
neem het vlees uit de pan en hou het warm onder alu-folie. wrijf de braadjus door een fijne zeef in een pannetje, meng met de rest van de room en de appelcider en laat indikken op hoog vuur.
snij het vlees in plakken, schik de rest van de gekarameliseerde appelplakjes eromheen en overgiet met de saus.
Serveertip
serveer met kroketjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties