Tortillataart

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Heel lekkere ovenschotel van tortilla's en kidneybonen en makkelijk te maken. Het is vegetarisch, maar je kan er ook gehakt aan toevoegen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 tortilla's (4 is ook goed)

500 g kidneybonen (uitlekgewicht)

1 prei

1 ui

1 teentje knoflook

500 g tomatenpuree

1 zakje (40 g) taco kruidenmix, bijv.

taco seasoning mix van Tex-Mex Santa Maria
(je kan eventueel ook 20 g chilipoeder en 20 g paprikapoeder nemen)

300 g grof geraspte kaas.

Wat boter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Ovenschaal (ong. 2 liter inhoud)

Grote koekepan met hoge rand

Voorbereiding

Ui en prei klein snijden.

Oven voorverwarmen op 220 g C.

Bereidingswijze

Boter smelten in de pan.

Ui even bakken, dan de prei en geperste knoflook erbij.

Tijdje bakken onder voortdurend roeren en dan de kidneybonen erbij (sap uit het blik laten lopen voor je ze erbij doet). Weer even een minuutje roeren (allemaal op hoog vuur).

Dan de tomatenpuree en tacomix toevoegen en dit alles 10 minuten op zacht vuur laten pruttelen afgedekt met deksel.



Pak de ovenschaal en giet een laagje saus op de bodem. Strooi er een laagje kaas op en doe er een tortilla op. Herhaal dit tot de tortilla's op zijn. Eindig met de kaas. Doe voor deze laatste laag kaas er lekker veel op voor een knapperig korstje.

Bak dit 15 minuten in de oven.

Serveertip

Eventueel kun je er een frisse komkommersalade bij serveren.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tine2 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten