Tortillataart
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Heel lekkere ovenschotel van tortilla's en kidneybonen en makkelijk te maken. Het is vegetarisch, maar je kan er ook gehakt aan toevoegen.
Ingrediënten 4 personen
5 tortilla's (4 is ook goed)500 g kidneybonen (uitlekgewicht)
1 prei
1 ui
1 teentje knoflook
500 g tomatenpuree
1 zakje (40 g) taco kruidenmix, bijv.
taco seasoning mix van Tex-Mex Santa Maria
(je kan eventueel ook 20 g chilipoeder en 20 g paprikapoeder nemen)
300 g grof geraspte kaas.
Wat boter.
Benodigdheden
Ovenschaal (ong. 2 liter inhoud)
Grote koekepan met hoge rand
Voorbereiding
Ui en prei klein snijden.
Oven voorverwarmen op 220 g C.
Bereidingswijze
Boter smelten in de pan.
Ui even bakken, dan de prei en geperste knoflook erbij.
Tijdje bakken onder voortdurend roeren en dan de kidneybonen erbij (sap uit het blik laten lopen voor je ze erbij doet). Weer even een minuutje roeren (allemaal op hoog vuur).
Dan de tomatenpuree en tacomix toevoegen en dit alles 10 minuten op zacht vuur laten pruttelen afgedekt met deksel.
Pak de ovenschaal en giet een laagje saus op de bodem. Strooi er een laagje kaas op en doe er een tortilla op. Herhaal dit tot de tortilla's op zijn. Eindig met de kaas. Doe voor deze laatste laag kaas er lekker veel op voor een knapperig korstje.
Bak dit 15 minuten in de oven.
Serveertip
Eventueel kun je er een frisse komkommersalade bij serveren.