1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Tortilla
  5. tortilla

tortilla

Door: gerardherman

  • Spaans, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-07-2002

Ingrediënten 4 personen


1 zak rosti - 4 eieren - 2 blikjes tonijn - 4 grote uien


Verder heb je nodig


Wok - koekenpan die niet aanbakt


Lekkere en eenvoudige spaanse ommelet met tonijn

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uien snipperen - daarna op hoog vuur roerbakken samen met de rosti tot het geheel
een licht gele kleur heeft - dat het geheel af laten koelen

Bereidingswijze

De afgekoelde rosti en de ui in een diepe kom doen, voeg hier al roerend de eieren en wat zout aan toe,de 2 blikjes tonijn uit laten lekken en ook door het geheel roeren.
verhit de koekenpan bij voorkeur invetten met wat olijfolie, is de pan heet doe dan het geheel uit de kom in de pan en druk het geheel aan zodat er een mooie gladde koek ontstaat.
temper de warmtebron en laat het geheel garen.
de kunst is de torilla gaar te laten worden zonder dat de bodem te donker word, dus af en toe de pan even schudden om te kijken of hij al los zit
ziet het geheel er gaar uit, dan moet de tortilla omgekeerd worden,dit gaat het best met een groot glad deksel-(deksel op de koekenpan en dan het geheel in een keer omdraaien) met een groot bord gaat het ook, alleen uitkijken dat tijdens het keren het bord niet wegschiet.
de tortilla nog even mooi bruin laten worden en u kunt aan tafel.
Koud is hij ook goed te eten(eventueel met wat mayonaise

Serveertip

Met dit gerecht is eindeloos te varieren.
een variant met o.a salami i.p.v. tonijn -boontjes of doperwten erdoor etc.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gerardherman
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top