Gehaktschotel met kaas en gebakken banaan

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-07-2002

Lekker gerecht vooral met rijst en gemengde sla (440 kiloc p.p.)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 groene paprika, 50 gram ham (plakjes) 1 eetl kappertjes, 2 eetl groene olijven met piment, 400 gram rundergehakt, 4 dl sugo casa met kruiden,2 eetl olijfolie, 4 kleine bananen.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. Ham fijnsnijden. Kappertjes en olijven fijnhakken. In wok gehakt al omscheppend in ca 2 minuten rul bakken.Ui, knoflook en paprika ca 3 minuten meebakken. Tomatensaus, ham, kappertjes en olijven erdoor scheppen. Gehaktmengsel onafgedekt ca 10 minuten zachtjes laten sudderen tot meeste vocht verdampt is. Intussen bananen pellen en elk schuin in 5 stukken snijden. In koekenpan olie verhitten en in ca 3 minuten banaaan goudbruin bakken, halverwege keren. Gehakt op smaak brengen met zout en peper en in midden op vier borden scheppen. Banaan als bloem erop leggen.

Serveertip

Serveren met rijs en gemengde sla

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten