
5 theelepels olie
5 sjalotjes gepeld en gesnipperd
5 teentjes knoflook, gepeld en geperst of fijngestampt 600 g varkensvlees in dobbelstenen gesneden
8 cm (3 in) gemberwortel, geschild en in plakjes gesneden
4 theelepels ketjap benteng manis
1 theelepel zwarte peperkorrels, gekneusd
2 kopjes kippenbouillon (zie Kuah Siap ? Kippenbouillon, eveneens op deze pagina)
6-10 lombok rawits, heel laten
Deze heerlijke zoete varkensschotel met een vleugje gember en veel pepers om het pittig te manen verschijnt vaak op feestjes, dan wordt er een heel varken geslacht en is er vlees voor iedereen.
Verhit olie in een wadjan of wok of braadpan. Voeg de sjalotten en knoflook toe en bak dit 2 minuten of een matig vuur totdat de ui lichtbruin gekleurd is. Voeg het vlees en de gember toe en laat alles nog 2 minuten meebakken of een heet vuur. Voeg de ketjap en de zwarte peper toe en roerbak nog 1 minuut.
Schenk de kippenbouillon en de lombok rawits erbij, en laat alles nog ca. 1 uur sudderen op een matig vuur. Als het klaar is, blijft er weinig saus over en het vlees ziet er glimmend en donker bruin uit. Wordt het vlees tijdens het sudderen te droog, voeg er dan nog een klein beetje kippenbouillon bij.Tip: Je kan ook de sjalotjes, knoflook en gember samen fijnwrijven in een vijzel of mixen; voordat je het vlees toevoegt. De saus wordt dat iets dikker.
anni2 05-06-2013
Erg lekker! En niet scherp.
francijna 10-05-2013
Ziet er lekker uit, ga het vandaag maken!!
Francijna.
jokewvg 20-05-2003
Mmm heerlijk lijkt me dit recept wij zijn dol op pittig.Neem het recept mee.
Groetjes en bedankt,
Joke
recepten_van_omalidy 26-08-2002
Vandaag 26-8 heb ik dit recept zelf gegeten. Wij vonden het erg lekker, maar het was niet heet, omdat de pepers heel bleven. Houd je van pittig? Snijd ze dan stuk of doe er sambal oelek bij. Lidy
marssa 13-07-2002
ga het uitproberen lijkt me wel pittig maar wel lekkr groetjes Marian