1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Varkensvlees in ketjap

Varkensvlees in ketjap

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-07-2002

Ingrediënten 4 personen



5 theelepels olie
5 sjalotjes gepeld en gesnipperd
5 teentjes knoflook, gepeld en geperst of fijngestampt 600 g varkensvlees in dobbelstenen gesneden
8 cm (3 in) gemberwortel, geschild en in plakjes gesneden
4 theelepels ketjap benteng manis
1 theelepel zwarte peperkorrels, gekneusd
2 kopjes kippenbouillon (zie Kuah Siap ? Kippenbouillon, eveneens op deze pagina)
6-10 lombok rawits, heel laten


Varkensvlees in ketjap
Varkensvlees in ketjap


Deze heerlijke zoete varkensschotel met een vleugje gember en veel pepers om het pittig te manen verschijnt vaak op feestjes, dan wordt er een heel varken geslacht en is er vlees voor iedereen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verhit olie in een wadjan of wok of braadpan. Voeg de sjalotten en knoflook toe en bak dit 2 minuten of een matig vuur totdat de ui lichtbruin gekleurd is. Voeg het vlees en de gember toe en laat alles nog 2 minuten meebakken of een heet vuur. Voeg de ketjap en de zwarte peper toe en roerbak nog 1 minuut.

Bereidingswijze

Schenk de kippenbouillon en de lombok rawits erbij, en laat alles nog ca. 1 uur sudderen op een matig vuur. Als het klaar is, blijft er weinig saus over en het vlees ziet er glimmend en donker bruin uit. Wordt het vlees tijdens het sudderen te droog, voeg er dan nog een klein beetje kippenbouillon bij.Tip: Je kan ook de sjalotjes, knoflook en gember samen fijnwrijven in een vijzel of mixen; voordat je het vlees toevoegt. De saus wordt dat iets dikker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tropenkolder
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top