1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kipfilet met gorgonzolasaus

Kipfilet met gorgonzolasaus

Door: marianneoud

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-07-2002

Ingrediënten 4 personen


4 kipfilets (120 gram), 3 eetl droge witte wijn, 1 bekertje slagroom,(125 ml) 125 gram gorgonzola, peper, 40 gram boter of margarine, zout, 4 theel. kappertjes, 1/2 zakje basilicum(15 gram) keukenpapier



Een heerlijk stukje vlees, met een geweldig sausje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In pan wijn en slagroom zachtjes verwarmen, Gorgonzola erboven verkruimelen en al roerend op zacht vuur laten smelten. Saus nog ca. 5 minuten zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met peper. Kipfilet droogdeppen met keukenpapier. In koekepan boter verhitten. Kipfilet bestrooien met zout en peper. Kipfilet bakken tot deze gaar is.Saus over borden verdelen en de kipfilet er op leggen. Kappertjes erover strooien. Garneren met toefjes basilicum.

Serveertip

Ook is het leuk om de kipfilet in mooie plakjes te snijden en dan op de borden te leggen.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top