Basisrecept gistdeeg

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-07-2002

En nu maar eindeloos varieren

Deel dit recept

Ingrediënten
3/4 dl. melk, 10 gram (verse) gist, 250 gram bloem, 125 gram boter of margarine, 10 gram suiker, 1 ei, snufje zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de melk tot lauw en los de gist erin op. Meng de rest van de ingredienten door elkaar en roer het melk-gistmengsel erdoor. Kneed het mengsel tot een mooi glad deeg. Laat het deeg in een kom afgedekt met een vochtige doek op een warme plek ca. 30 minuten rijzen. Sla het deeg plat en rol het uit. Laat het deeg in de vorm in de koelkast nog ca. 20 minuten rusten, dat zorgt dat het niet te veel krimpt tijdens het bakken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten