Bloemkool met rundergehakt

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Voor wie genoeg van melige bloemkoolsausjes heeft, probeer deze wat meer pittige combinatie eens. Snel, smakelijk en gemakkelijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
* 1 bloemkool * 500 gr rundergehakt * zout, cayennepeper, paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder, ketjap benteng manis, 1 zakje boemboe nasi goreng, klontje boter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan, hapjespan, grote mok, houten spatel.

Voorbereiding

1. Doe de inhoud van het zakje Boemboe Nasi Goreng in een grote mok en laat de groenten wellen in heet water. 2. Maak de bloemkool schoon en snij hem in niet al te grote roosjes. Bloemkool voorkoken, dus niet gaar! 3. Maak in de platte schijf gehakt met 2 vingers een kuiltje en giet er wat ketjap in. Kruid het gehakt met zout, c.peper, paprikapoeder, chilipoeder en knoflookpoeder. Goed mengen en er weer een dikke schijf van maken.

Bereidingswijze

1. Doe een klontje boter de hapjespan en bak het gekruide gehakt in hapklare brokjes. 2. Daarna de gewelde Boemboe Nasi Goreng erbij en alles voorzichtig omroeren. 3. Wanneer het gehakt bijna gaar is, de voorgekookte roosjes bloemkool erbij, voorzichtig omroeren en gaar laten worden.

Serveertip

Van oorsprong is dit een Weight Watchers recept (dan het gehakt zonder boter bakken en het gehakt minder kruiden, enkel de Boemboe). Zelf serveer ik het altijd met een smeuiige aardappelpuree. Smakelijk!!!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

baroni avatar

Doorsturen

Home Recepten