Zuiderse kipragout

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-07-2002

zeer lekker van "vifke"

Deel dit recept

Ingrediënten
750 g kippefilet, 2 uien, 1 aubergine, 1 rode, 1 groene en gele paprika, 1 courgette, 2 vleestomaten, zout,peper, cayennepeper, 150 g boter, snuifje rozemarijn en tijm, 1/4 l kippebouillon
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Voorbereiding

Bereidingswijze

Hak de gepelde uien grof, was de aubergines, snij ze in blokjes, bestrooi ze met zout en laat even rusten. Snij de ontpitte paprika's en de courgette in blokjes. Laat het in reepjes gesneden gevogelte aanfruiten in de hete boter. Neem het uit de pan. Dep de aubergines droog en doe ze samen met de paprika's, uien en courgettes in de boter. Laat kort aanfruiten. Kruid met peper, zout, tijm,rozemarijn en overgiet met de bouillon. Voeg de kippereepjes erbij en laat onder deksel op laag vuur nog 15 min. sudderen. Voeg er de laatste 5 min. de gepelde, ontpitte en in vieren gesneden tomaten bij. Bijkruiden en opdienen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten