Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. indonesische gesmoorde kip met rijst

indonesische gesmoorde kip met rijst

Door: marianneoud

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-07-2002

Ingrediënten 4 personen


7 ons kipfilet, 4 eetl ketjap bentang (dikke sojasaus), 2 preitjes fijngesneden(bakken), 6 peperkorrels geplet, 4 eetl olijfolie, gemberpoeder of 6 schijfjes verse gemberwortel, 3 eetl. gesneden ui, (in olie bakken), 4 kruidnagels, 1/4 theel geraspte nootmuskaat, beetje citroen,rijst, zout, paneermeel.100 gram soon



Lekker en vrij eenvoudig!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de kip in het water, de ketjap, ui, en peperkorrels, half gaar in ongeveer 15 tot 20 minuten. Haal de kip dan uit de pan en braad haar, al of niet in stukken verdeeld, in een tweede pan snel in de olie bruin. Doe de kip over in een smoorpan met de gember, gebakken ui,prei, kruidnagel, nootmuskaat en wat citroen. Giet de bouillon uit de eerste pan er bij. Sluit de pan en smoor zachtjes tot de kip helemaal gaar is. Doe er de laatste 10 min de soon bij.Proef dan, kruid zonodig bij en bind het nat met wat paneermeel.

Bereidingswijze

Dien de kip op met gekookte rijst en gesmoorde sperziebonen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top