kalfsoester met artisjokken in een rode-wijnjus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-07-2002

Heerlijk bij een geweldig diner

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
3 teentjes knoflook, 1/2 pot vleesfond (380 ml) 1/2 dl rode wijn, 2 artisjokkenbodems (Royal Mail) 6 olijven, 2 kalfsoesters, peper en zout, 1 theel. rode pesto, 50 gram koude boter of margarine, almuniumfolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Knoflook pellen en halveren. In steelpan fond,wijn en knoflook op hoog vuur in ca. 8 minuten tot 1 dl laten inkoken. Knoflook verwijderen. Artisjokken laten uitlekken en in kleine blokjes snijden. Olijven in kleine blokjes snijden.

Bereidingswijze

Kalsoesters bestrooien met peper. In pan helft van boter verhitten en kalfsoesters in ca. 3 a 4 minuten bakken. Kalfsoesters in aluminiumfolie warmhouden. Bakvet afgieten. In aanhangend vet artisjokken en olijven ca. 1 minuut roerbakken. Peto erdoor scheppen. Intussen opnieuw saus verwarmen. Rest van de boter in blokjes snijden. (met staafmixer) boter door saus kloppen. Saus over twee borden verdelen. In midden kalfsoesters leggen. Artisjokken erop leggen.

Serveertip

Serveren met frisse salade en aardappel-kroketjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten