kalfsoester met artisjokken in een rode-wijnjus
- Frans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 01-07-2002
Heerlijk bij een geweldig diner
Voorbereiding
Knoflook pellen en halveren. In steelpan fond,wijn en knoflook op hoog vuur in ca. 8 minuten tot 1 dl laten inkoken. Knoflook verwijderen. Artisjokken laten uitlekken en in kleine blokjes snijden. Olijven in kleine blokjes snijden.
Bereidingswijze
Kalsoesters bestrooien met peper. In pan helft van boter verhitten en kalfsoesters in ca. 3 a 4 minuten bakken. Kalfsoesters in aluminiumfolie warmhouden. Bakvet afgieten. In aanhangend vet artisjokken en olijven ca. 1 minuut roerbakken. Peto erdoor scheppen. Intussen opnieuw saus verwarmen. Rest van de boter in blokjes snijden. (met staafmixer) boter door saus kloppen. Saus over twee borden verdelen. In midden kalfsoesters leggen. Artisjokken erop leggen.
Serveertip
Serveren met frisse salade en aardappel-kroketjes
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties