Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Bloemkool
  5. Bloemkool gebakken in knoflookolie

Bloemkool gebakken in knoflookolie

Door: anita4

  • Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-06-2002

Ingrediënten 4 personen


2 teentjes knoflook (in dunne plakjes), 1 rood pepertje in ringetjes (zonder zaadjes), 2 el. olijfolie (traditioneel), 1 bloemkool (in kleine roosjes), halve eetlepel citroensap, peper en zout.


Verder heb je nodig


Wok of Koekenpan.


Een lekkere pittige smaak, een topper voordiegene die van pikant en pittig houden. absoluut een aanrader want het is niet te versmaden zo lekker.

Ontdek meer:

Voorbereiding

N.v.t.

Bereidingswijze

Fruit de knoflook met het pepertje 1 min. in de hete olie. voeg de bloemkool toe en bak de groente al omscheppend 3 min. mee. voeg het citroensap en peper en zout naar smaak toe en laat de bloemkool op een laag vuur beetgaar worden. voeg zonodig een beetje water toe zodat de bloemkool niet aanbrand.

Serveertip

Lekker met basmatirijst en gebakken scholfilet.

bron: lekker eten zonder fratsen.



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anita4
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top