1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Gehakt
  6. mexicaans gehakt

mexicaans gehakt

Door: aslief

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 30-06-2002

Ingrediënten 4 personen


Voor de vulling:
400 gr rundergehakt
1 blikje mais
1 rode paprika
1 zakje mexicaanse kruiden (bv burrito/tacomix)

ijsbergsla
4 tomaten
3 uien
strooikaas

8 pitabroodjes of tortilla's

voor de guacamole:
1 advocado
1 flinke eetlepel demi-craime fraiche
zout,peper,
citroensap
(klein teentje knoflook)

voor de knoflooksaus:
yoghurt (6 eetl)
mayonaise (2 eetl)
verse knoflook (2-3 tenen)
bieslook
citroensap

chilisaus

tortillachips



Gezellig om zelf aan tafel te vullen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak eerst de knoflooksaus:
meng de ingredienten in een kom en laat deze even staan

snijd de paprika in stukjes
snipper 1 ui, snijd de overgebleven uien in ringen
snijd de sla in reepjes
snijd de tomaat in plakjes

maak terwijl het gehakt pruttelt de guacamole:
prak de advocado fijn (naar smaak)
roer hier de creme fraiche door
voeg naar smaak de andere ingredienten toe
goed doorroeren tot en 'gladde'pasta

Bereidingswijze

Rul het gehakt in een pan met antiaanbaklaag zonder olie. voeg de gesnipperde uitjes toe.
Voeg de saus-poeder toe en water (zie bereidingswijze saus, gebruik iets minder dan wordt aan bevolen). Voeg de mais toe. Roer dit alles goed door en laat 20 minuten pruttelen (af en toe roeren)Voeg 5 minuten voor het einde de paprika toe.

verwarm de pitabroodjes of tortilla's in de broodrooster of oven.

Serveertip

Serveer het gehaktmengsel, de pitabroodjes en de bijgerechten (sla, tomaten, uiringen, guacamole, knoflooksaus, chilisaus, strooikaas, tortillachips)in schaaltje op tafel. Vergeet de servetjes niet!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van aslief
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top