Dulce de Leche ijs

  • Argentijns, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-06-2002

Ijs op basis van Argentijnse Dulce de Leche

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voor de dulce de leche:
300gr suiker

750ml melk

mespunt bakpoeder

snuifje kaneel

de ijsbasis

300ml slagroom

500ml melk

30gr suiker

20gr maizena
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ijsmachine

Voorbereiding

Zet de ingredienten voor de Dulce de Leche op een middel hoog vuur op. Roer af en toe en laat het niet overkoken.

Na een kwartier zet je het vuur net niet op z'n laagst. Je laat het mengsel nu nog ongeveer 45 minuten zachtjes pruttelen. Roer zeker een keer per minuut. Na ong 45 minuten zal het mengsel mooi goud van kleur zijn.

Laat de Dulce de Leche afkoelen.

Bereidingswijze

Zet de melk voor de ijsbasis op, maar houd een klein beetje achter. Hier roer je de maizena en de suiker mee los.

Als de melk kookt zet je hem laag en je roert de maizenapap er door. Blijf goed roeren en laat het mengsel een paar minuutjes zachtjes pruttelen.

Zet de pan in een laag koud water in de gootsteen en roer met enige regelmaat tot de vla behoorlijk is afgekoeld. Zo voorkom je vellen.

Kolp de slagroom luchtig en roer de afgekoelde vla erdoor. Nu mag je de "Dulce de Leche" er door roeren.

Giet het mengsel in de ijsmachine en laat die het verdere werk doen.

Serveertip

In een Argentijns restaurant waar we pas waren kregen we dit ijs in een flensje.


Met wat caramel stukjes en slagroom is het natuurlijk ook lekker.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten