Caldo gallego

  • Spaans, Soep
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 30-06-2002

Galicische bonensoep. Een heerlijke Spaanse maaltijdsoep.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
500 gr. aardappelen in blokjes

1 flinke prei in ringen

2 fijngehakte knoflookteentjes

1 flinke schenkel

150 gr. bacon aan 1 stuk

350 gr. runderpoelet

zout & versgemalen zwarte peper

1? tl. paprikapoeder

1 pot witte bonen (ca. 400 gr.)

2 chorizoworstjes van 100 gr.

550 gr. grof gesneden snijbiet (eventueel knolraapbladeren, groene kool of boerenkool)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe de prei, knoflook, schenkel, bacon, runderpoelet, zout, peper & paprikapoeder in een grote pan. Giet er 1?-2 l. koud water op & breng het geheel aan de kook. Laat het geheel ca. 1? uur zachtjes koken. Was & snij de snijbiet of andere bladgroente in repen. Laat de witte bonen uitlekken & spoel ze goed af. Snij de chorizo in stukjes. Doe de aardappelen, snijbiet, bonen & chorizo bij de soep & laat de soep nog ca. 30 minuten zachtjes koken. Haal de schenkel & bacon uti de soep. Snij de bacon fijn & doe hem terug in de pan. Breng de soep eventueel extra op smaak met zout & peper & serveer in grote aardewerken kommen.

Serveertip

Lekker met pan con tomate (zie een van mijn andere recepten) & zet een bakje Goudse kaas op tafel om in de soep te strooien.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten