Almejas en salsa de almendra
- Spaans, Borrelhapje
- 30-60 min.
- Geplaatst op 30-06-2002
Schelpjes in amandelsaus, Spaanse tapa
Ingrediënten 4 personen
150 gr. amandelschaafsel2 sneetjes oud wit brood
6 knoflookteentjes
? bosje verse peterselie
zout & versgemalen peper
3 dl. visbouillon
4 draadjes saffraan
? tl. paprikapoeder
1 kg. venusschelpen, mosselen, kokkels of alikruiken
1 dl. creme fraiche
sap & rasp van 1 citroen
2 el. fijngesneden peterselie
Bereidingswijze
Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan & rooster de boterhammen in een broodrooster. Pel de knoflookteentjes & pureer ze met het amandelschaafsel, brood, peterselie, zout & peper in een keukenmachine tot een fijne puree. Breng in een grote pan de visbouillon aan de kook & kook hierin ca. 3 minuten de gewassen schelpen. Voeg de amandelpuree, de creme fraiche, het paprikapoeder & citroensap toe & laat het geheel op laag vuur nog ca. 5 minuten pruttelen. Breng de smaak zo nodig nog extra op smaak met zout & peper & serveer in kleine schaaltjes. Garneer de schelpjes met de citroenrasp & peterselie.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties