Almejas en salsa de almendra

  • Spaans, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-06-2002

Schelpjes in amandelsaus, Spaanse tapa

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
150 gr. amandelschaafsel

2 sneetjes oud wit brood

6 knoflookteentjes

? bosje verse peterselie

zout & versgemalen peper

3 dl. visbouillon

4 draadjes saffraan

? tl. paprikapoeder

1 kg. venusschelpen, mosselen, kokkels of alikruiken

1 dl. creme fraiche

sap & rasp van 1 citroen

2 el. fijngesneden peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan & rooster de boterhammen in een broodrooster. Pel de knoflookteentjes & pureer ze met het amandelschaafsel, brood, peterselie, zout & peper in een keukenmachine tot een fijne puree. Breng in een grote pan de visbouillon aan de kook & kook hierin ca. 3 minuten de gewassen schelpen. Voeg de amandelpuree, de creme fraiche, het paprikapoeder & citroensap toe & laat het geheel op laag vuur nog ca. 5 minuten pruttelen. Breng de smaak zo nodig nog extra op smaak met zout & peper & serveer in kleine schaaltjes. Garneer de schelpjes met de citroenrasp & peterselie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten