1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Gambas al ajillo II

Gambas al ajillo II

  • Spaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-06-2002

Ingrediënten 4 personen


2 gedroogde Spaanse pepers
2 dl. olijfolie
6 knoflookteentjes in plakjes
250 gr. middelgrote garnalen gekookt & gepeld
zout
1 citroen



Knoflookgarnaaltjes. In Andalusie wordt dit gerecht ook wel gambas pil-pil genoemd. Spaanse tapa

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de Spaanse pepers overlangs doormidden, verwijder de zaadjes & hak het vruchtvlees fijn. Verhit de olijfolie & bak op hoog vuur de knoflook & de pepers. Voeg, als de knoflook lichtbruin is, de garnalen toe & bestrooi ze met zout. Schep alles goed door elkaar & verdeel de garnalen met olie & knoflook over voorverwarmde schaaltjes. Geef er partjes citroen bij & serveer heet.

Serveertip

Lekker met vers boerenbrood om te dippen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tapas_enz


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tapas_enz
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top