1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Papas arrugadas con mojo picon

Papas arrugadas con mojo picon

Door: tapas_enz

  • Spaans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-06-2002

Ingrediënten 6 personen


1 kg. krielaardappeltjes
1? el. grof zeezout
Voor de mojo: 2 grote, gedroogde rode Spaanse pepers
1 gedroogde chilipeper
4 el. rode wijnazijn
2 rode paprika`s
4 gepelde knoflookteentjes
? tl. gemalen komijn
? tl. zeezout
? tl. oregano
ca. 2 dl. olijfolie, extra vierge


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Aardappeltjes met pikante saus, Spaanse tapa

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de aardappelen met het zout in ca. 20 minuten gaar. Week de Spaanse pepers & de chilipepers 15 minuten in de wijnazijn. Giet ze af & laat ze goed uitlekken, bewaar de azijn. Snij de paprika`s in stukken.

Bereidingswijze

Doe de geweekte pepers met de paprika in een keukenmachine & voeg de gepelde knoflookteentjes, komijn, zeezout & oregano toe. Pureer de massa tot een fijne puree & giet tijdens het draaien in een dun straaltje de olijfolie erbij. Breng de saus op smaak met azijn. Giet de aardappeltjes af & zet ze even terug op het vuur om goed droog te laten stomen, schud ze een paar keer om. Serveer de saus bij de aardappeltjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tapas_enz
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top