1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Kipcocktail

Kipcocktail

Door: ernanous

  • Frans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-06-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kipfilet 200 gr.gemberpoeder, 2 sinaasappels 1 rijpe peer, 75 gr. roombrie, eikenbladala, 2 eetl. citroensap, 4 cherrytomaatjes

Saus: 2 eetl.zure room, 1 eetl.mayonaise, 1 eetl. gembernat, 1-2 eetl.sinaasappelsap, peper en zout.



Voorgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kipfilet in lengte halveren, kraakbeen verwijderen en in dunne reepjes snijden
Bestrooien met zout, peper en gemberpoeder
Filetreepjes snel rondom bakken(5- 6 min.)
in lichtbruine boter op bord laten afkoelen
sinaasappels ontvliezen en sap opvangen
Peer in vieren snijden, klokhuis eruit halen en in dunne schijfjes snijden. Door citroen wentelen

Bereidingswijze

Ingredienten voor het sausje door elkaar kloppen en met sinaasappelsap op smaak en dikte maken.
Sla wassen,drogen en op bordjes leggen
Voorzichtig mengen; kipfilet, brie,sinaasappel en peer en over bordjes verdelen of in laagjes stapelen
Saus erover en garneren met tomaatjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ernanous
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top