Nasi goreng

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-06-2002

Nasi Goreng met kip en garnalen

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 350 gr. koude, gekookte rijst
  • 2 eetl. plantaardige olie
  • 3 eieren
  • 1 ui

  • 2 groene pepers
  • 1 of 2 theel. sambal badjak
  • 1 teentje knoflook

  • 1 bosui, groot
  • 1 theel. koriander
  • 1 theel. komijn
  • 250 gr. gare
    kipfilet
  • 250 gr. roze garnalen
  • 3 eetl. ketjap manis

  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden

    Voorbereiding

    Kook de rijst de dag voordat je de nasi goreng maakt en laat hem totaal
    koud worden in de koelkast.
    Klop de eieren met wat peper en zout en
    bak er een omelet van.
    Snij de omelet in dunne reepjes en zet het
    terzijde.
    Was de bosui en snij het in ringetjes.
    Het witte deel
    gaat door de nassi, het groene gedeelte is voor de decoratie.
    Pel ui
    en knoflook en hak beiden fijn.
    Snij de peper in ringetjes,
    verwijder de pitjes.
    Snij de gare kipfilet in dunne reepjes.

    Bereidingswijze

    Verhit de olie in de wadjan of wok.
    Doe er de bosui, sambal, ui,
    knoflook en groene peperringetjes in en roerbak tot de ui glazig is.

    Voeg koriander en komijn toe.
    Voeg er de kipreepjes en de garnalen
    aan toe en roer af en toe, zodat het goed gemengd is.
    Voeg er,
    lepelsgewijs de losgemaakte rijst aan toe en bak die even mee tot alles
    goed warm is.
    Roer er tenslotte de ketjap manis en de eireepjes door.

    Laat het geheel goed doorwarmen.

    Serveertip

    Schep de nasi goreng op een serveerschaal en strooi er de groene ringetjes
    bosui overheen.
    Serveer heet.
    Selamat makan!

    Laatste reacties

    moniqueliedtke avatar
    moniqueliedtke 30-06-2002

    Dit ziet er heerlijk uit zeg, ik neem het recpt mee naar mijn pagina! Groetjes, Monique

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten