Nasi goreng
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 30-06-2002
Nasi Goreng met kip en garnalen
Ingrediënten
2 groene pepers
1 bosui, groot
kipfilet
Benodigdheden

Voorbereiding
Kook de rijst de dag voordat je de nasi goreng maakt en laat hem totaal
koud worden in de koelkast.
Klop de eieren met wat peper en zout en
bak er een omelet van.
Snij de omelet in dunne reepjes en zet het
terzijde.
Was de bosui en snij het in ringetjes.
Het witte deel
gaat door de nassi, het groene gedeelte is voor de decoratie.
Pel ui
en knoflook en hak beiden fijn.
Snij de peper in ringetjes,
verwijder de pitjes.
Snij de gare kipfilet in dunne reepjes.
Bereidingswijze
Verhit de olie in de wadjan of wok.
Doe er de bosui, sambal, ui,
knoflook en groene peperringetjes in en roerbak tot de ui glazig is.
Voeg koriander en komijn toe.
Voeg er de kipreepjes en de garnalen
aan toe en roer af en toe, zodat het goed gemengd is.
Voeg er,
lepelsgewijs de losgemaakte rijst aan toe en bak die even mee tot alles
goed warm is.
Roer er tenslotte de ketjap manis en de eireepjes door.
Laat het geheel goed doorwarmen.
Serveertip
Schep de nasi goreng op een serveerschaal en strooi er de groene ringetjes
bosui overheen.
Serveer heet.
Selamat makan!
Laatste reacties
Dit ziet er heerlijk uit zeg, ik neem het recpt mee naar mijn pagina! Groetjes, Monique