Vruchten-coleslaw

  • Amerikaans, Salade
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 30-06-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen

  • 1/2 witte kool

  • 1 rode appel

  • citroensap

    100 gr rozijnen

    Saus:

  • 1/2 eetlepel citroensap

  • 1/2 eetlepel sinaasappelsap

  • 1/2 eetlepel worcestersaus

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 1 eetlepel fijngesnipperde ui

  • 1/2 eetlepel fijngesnipperde peterselie

  • 1/2 theelepel gedroogde droge mosterd

  • zout en vers gemalen witte peper

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Haal de buitenste bladeren van de kool, verwijder de stronk en schaaf of snijd de bladeren in flinterdunne reepjes. Was de appel maar schil hem niet. Verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meteen met wat citroensap besprenkelen om verkleuren te voorkomen. Was de rozijnen in heet water en laat ze uitlekken. Meng de appel en de rozijnen met de kool.

Bereidingswijze

Maak een dressing van de genoemde ingredienten en giet deze over de salade. meng alles goed door elkaar en laat enige tijd afgedekt in de koelkast intrekken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten