Kipkerrie uit de stoomkoker
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 29-06-2002
Heb je een Braun Multigourmet stoomkoker? Dit recept staat in hun kookboekje en is erg lekker. Ik heb het wel iets aangepast.
Ingrediënten 2 personen
250 gram kipfilet1 ui
1 appel
1 groene paprika
2 tomaten
2 laurierblaadjes
2 eetlepels kerriepoeder
1/8 liter kippenbouillon
zout en peper
4 el slagroom
Benodigdheden
stoomkokerVoorbereiding
Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de bouillon, kerrie, kip en laurierblaadjes met elkaar in de rijstkom van de stoomkoker.
Snijd de ui in snippers, de tomaten en paprika in blokjes en de appel in stukjes. Meng dit door het kipmengsel. Bestrooi met zout en peper.
Bereidingswijze
Zet de rijstkom in de stoomkoker, met tot het maximum water in het apparaat. Laat het gerecht 40 minuten stomen. Roer dan de slagroom erdoor (pas op, neem de bak eruit, en let op voor ontsnappende stoom).
Serveertip
Lekker met zilvervliesrijst.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties