Kipkerrie uit de stoomkoker

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-06-2002

Heb je een Braun Multigourmet stoomkoker? Dit recept staat in hun kookboekje en is erg lekker. Ik heb het wel iets aangepast.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram kipfilet
1 ui
1 appel
1 groene paprika
2 tomaten
2 laurierblaadjes
2 eetlepels kerriepoeder
1/8 liter kippenbouillon
zout en peper
4 el slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
stoomkoker

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de bouillon, kerrie, kip en laurierblaadjes met elkaar in de rijstkom van de stoomkoker.
Snijd de ui in snippers, de tomaten en paprika in blokjes en de appel in stukjes. Meng dit door het kipmengsel. Bestrooi met zout en peper.

Bereidingswijze

Zet de rijstkom in de stoomkoker, met tot het maximum water in het apparaat. Laat het gerecht 40 minuten stomen. Roer dan de slagroom erdoor (pas op, neem de bak eruit, en let op voor ontsnappende stoom).

Serveertip

Lekker met zilvervliesrijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten