1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kipkerrie uit de stoomkoker

Kipkerrie uit de stoomkoker

Door: hypoglykemie

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-06-2002

Ingrediënten 2 personen


250 gram kipfilet
1 ui
1 appel
1 groene paprika
2 tomaten
2 laurierblaadjes
2 eetlepels kerriepoeder
1/8 liter kippenbouillon
zout en peper
4 el slagroom


Verder heb je nodig


Stoomkoker


Heb je een Braun Multigourmet stoomkoker? Dit recept staat in hun kookboekje en is erg lekker. Ik heb het wel iets aangepast.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de bouillon, kerrie, kip en laurierblaadjes met elkaar in de rijstkom van de stoomkoker.
Snijd de ui in snippers, de tomaten en paprika in blokjes en de appel in stukjes. Meng dit door het kipmengsel. Bestrooi met zout en peper.

Bereidingswijze

Zet de rijstkom in de stoomkoker, met tot het maximum water in het apparaat. Laat het gerecht 40 minuten stomen. Roer dan de slagroom erdoor (pas op, neem de bak eruit, en let op voor ontsnappende stoom).

Serveertip

Lekker met zilvervliesrijst.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hypoglykemie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top