1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Gambas al ajillo

Gambas al ajillo

  • Spaans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-06-2002

Ingrediënten 4 personen


25 gr. boter
2 el. olijfolie
1 fijngesnipperde middelgrote ui
zout
3 fijngehakte grote knoflookteentjes
2 el. fijngesneden peterselie
eventueel 1/3 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, in reepjes
600-700 gr. grote garnalen, gepeld, maar met staart
1/2 dl. droge witte wijn
1/2 el. citroensap
versgemalen zwarte peper & zout



Gamba`s in knoflooksaus, mijn favoriete Spaanse gerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter & de olie & fruit de ui. Voeg 1 dl. water & zout toe & laat het op een zacht vuur net zo lang pruttelen tot het vocht bijna helemaal is ingekookt. Doe de knoflook & peterselie (& eventueel de Spaanse peper) erbij & bak deze 1 minuut mee. Schep de garnalen door het mengsel, zet de vlam hoog & bak de garnalen ca. 2 minuten al omscheppend tot ze mooi roze zijn. Schenk de wijn & het citroensap erbij & voeg naar smaak zout & peper toe. Laat het vocht op hoog vuur ca. 1 minuut nog wat inkoken. Serveer de gamba`s heet van het vuur & garneer met wat verse peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tapas_enz


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tapas_enz
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top