Ingepakte Forel

  • Scandinavisch,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-06-2002

Een Scandinavisch BBQ gerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6 schoongemaakte forellen
1 bosje dille
1 bosje peterselie
1 potje mierikswortel
1 beker zure room of Griekse yoghurt
2 theel. gedroogde dille
zout en peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
BBQ en alufolie

Voorbereiding

Snijd de peterselie en de dille grof. Snijd de buikholten van de vissen open en vul ze met de kruiden en bestrooi ze met peper en zout. Wikkel ze in alufolie en laat ze op een rooster met gloeiende kooltjes in 10-15 min. gaar worden.Keer ze af en toe om.
Voeg 4 eetl. mierikswortel bij de yoghurt en doe de gedroogde dille erbij. Roer tot het een gladde saus wordt. Voeg evt. nog wat zout en peper toe.

Serveertip

Je kan er ook bieslookroomsaus bij maken op dezelfde manier als de mierikswortelsaus: room en gesneden bieslook door elkaar roeren.

Laatste reacties

wideciro avatar
wideciro 06-05-2004

Hoi Hanny, Ik neem je recept mee, lijkt me erg lekker, dankjewel en de groetjes van Desiree.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten