brandy snaps
- Feestmaaltijd
- 30-60 min.
- Geplaatst op 29-06-2002
voor 12 tot 16 stuks.
Ingrediënten
olie
75 g boter
75 g suiker
3 el golden syrup of schenkstroop
75 g gezeefde bloem
2 el brandy of cognac
1 el citroensap
1,5 dl slagroom
Benodigdheden
enkele pollepels(houten),2 bakplaten met bakpapier bekleed,
spuitzak met kleine, gladde spuitmond
Bereidingswijze
stelen van de pollepels licht invetten met olie. boter, suiker en golden syrup in steelpan met dikke bodem zacht verwarmen tot glad mengsel. mengsel 2-3 min. laten afkoelen. bloem en gemberpoeder toevoegen. brandy en citroensap erdoor roeren. oven voorverwarmen op 190 C. steeds 1 el deeg met veel met veel tussenruimte op de bakplaat scheppen. (gladstrijken is niet nodig, deeg loopt uit tijdens het bakken) brandy snaps in het midden van oven in 8-10 min. gaar en goudbruin bakken. brandy snaps uit oven ca. 15 sec. laten afkoelen. met paletmes van bakplaat steken en om stelen van pollepels rollen. te harde koekjes even in oven terugzetten om weer zacht te laten worden. brandy snaps op rooster laten afkoelen. voor serveren slagroom stijfkloppen en in spuitzak scheppen. slagroom in de brandy snaps spuiten.
Serveertip
serveer deze brandy snaps bij de koffie.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties