brandy snaps

  • Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-06-2002

voor 12 tot 16 stuks.

Deel dit recept

Ingrediënten
olie


75 g boter


75 g suiker


3 el golden syrup of schenkstroop


75 g gezeefde bloem


2 el brandy of cognac


1 el citroensap


1,5 dl slagroom

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
enkele pollepels(houten),
2 bakplaten met bakpapier bekleed,
spuitzak met kleine, gladde spuitmond

Bereidingswijze

stelen van de pollepels licht invetten met olie. boter, suiker en golden syrup in steelpan met dikke bodem zacht verwarmen tot glad mengsel. mengsel 2-3 min. laten afkoelen. bloem en gemberpoeder toevoegen. brandy en citroensap erdoor roeren. oven voorverwarmen op 190 C. steeds 1 el deeg met veel met veel tussenruimte op de bakplaat scheppen. (gladstrijken is niet nodig, deeg loopt uit tijdens het bakken) brandy snaps in het midden van oven in 8-10 min. gaar en goudbruin bakken. brandy snaps uit oven ca. 15 sec. laten afkoelen. met paletmes van bakplaat steken en om stelen van pollepels rollen. te harde koekjes even in oven terugzetten om weer zacht te laten worden. brandy snaps op rooster laten afkoelen. voor serveren slagroom stijfkloppen en in spuitzak scheppen. slagroom in de brandy snaps spuiten.

Serveertip

serveer deze brandy snaps bij de koffie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten