wontonsoep (china)

  • Chinees, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-06-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
4 gedroogde Chinese paddestoelen - 250 g varkensgehakt - 125 g rauwe schoongemaakte garnalen,fijngehakt - 1 tl zout - 1 el sojasaus - 1 tl sesamolie - 2 bosuitjes, fijngehakt - 1 tl geraspte gember - 2 el waterkastanjes, in dunne plakjes - 1 pak wontonvellen van 250 g - 5 koppen kippen- of runderbouillon - 4 bosuitjes, fijngesneden, ter garnering
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Week de paddestoelen 30 min. in warm water. Giet ze af en knijp overtollig vocht eruit. Verwijder steeltjes en hak de hoedjes fijn. Meng ze met gehakt, garnalen, zout, sojasaus, sesamolie, bosuitjes, gember en waterkastanjes. Gebruik 1 wontonvel tegelijk, bedek de rest met een schone, vochtige theedoek tegen uitdrogen. Schep volle theelepels vulling in het midden van elk vel.
2 Bevochtig de randen, vouw ze diagonaal dubbel en breng de twee punten samen. Leg ze op een schaal bestoven met bloem om plakken te voorkomen.
3 Kook de wontons 4 tot 5 min. In kokend water. Breng de bouillon aan de kook in een andere pan. Verwijder de wontons met een schuimspaan en leg ze in een soepkom. Garneer met de extra bosuitjes en giet de warme bouillon erover. Serveer direct.
Bewaren:
wontons kunnen tot stap 3 een dag van tevoren bereid worden. Zet ze afgedekt in de koelkast. Kook ze net voor het serveren.
Variatie:
de ingredienten voor de vulling kunnen afgewisseld worden met andere vis- of gehaktsoorten.Let op: een pakje van 250 g bevat 60 kleine wontonvellen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jessic avatar
jessic 07-04-2006

Dit lijkt me lekker, ik neem het van je mee. Bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten