Voor een vorm van 1 liter:
halve zijde gerookte zalm (liefst gesneden)
0.5 liter room (pati creme is het mooist)
visfond
6 blaadjes witte gelatine
peper uit de molen
bieslook (vers)
Cakeblik van een liter (groter kan ook wel)
Makkelijk te maken zalmterrine, zeer geschikt voor zomerse buffetten en picknick's
Spoel het blik om en bekleed het met vershoudfolie. Bekleed dit weer met dunne plakken gerookte zalm rondom.Hak de bieslook fijn
Week de blaadjes gelatine in koud water,
houd nog wat plakjes zalm apart.
Pureer de rest van de zalm met een blender en voeg hier geleidelijk de room aan toe.
Verwarm nu 5 eetlepels visfond in een pannetje, laat ietsje afkoelen (mag niet meer koken) en los hier de gelatine in op.
Roer de fond door het zalm/room mengsel, roer de bieslook er ook bij door. Maak op smaak met peper uit de molen.
Stort de room in het blik, aandrukken (voorzichtig) en dek af met plakjes gerookte zalm. Zet weg in de koeling voor ongeveer 3 uur.
Stort de terrine en snijd deze in niet te dikke plakken. Garneer met tomaat en citroen.
Meennemen op picknick? Stort de terinne, leg rondom mooie slabladeren (lollo biondo en frisee bijvoorbeeld) en garneer met tomaat en citroen.