1. Home
  2. Recepten
  3. Soep
  4. Soep

Soep

Door: una_buona_forchetta

  •  , Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-06-2002

Ingrediënten


125 gram raapstelen, 1 bosje
peterselie, 1 bosje
mosterdblad, 1 bosje
spinazie of zuring, 1 struikje
witlof,
knoflook,
zout, peper,
1 bosje koriander,
1 eetlepel azijn,
2 grote uien,
70 ml olijfolie,
50 gram volkoren tarwemeel




Oorspronkelijk recept uit de tijd van de Bijbel. Een bijbelse kruidensoep, waarin zeven bittere kruiden werden verwerkt, die symbolisch zijn voor de zeven smarten van de Heilige Maagd Maria. Op de zesde vrijdag van de Vasten werd het Maal van de Zeven Smarten gegeten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit in een soeppan de olie en voeg er beetje bij beetje, onder voortdurend roeren, het meel aan toe, tot het mengsel donkerbruin gekleurd is. Voeg uien en knoflook toe.
Laat alles onder voortdurend roeren op zacht vuur pruttelen tot de ui zacht en bruin is.
Was en snij de kruiden en groenten. Doe ze in de soeppan en voeg het vocht toe. De groenten moeten geheel onder water staan. Voeg het zout toe en laat alles minstens 30 minuten zachtjes koken. Proef de soep en voeg desgewenst meer zout en de eventuele azijn toe.
De exacte kooktijd hangt af van de persoonlijke smaak. Deze sterk smakende groenten worden meestal het liefste lang meegekookt. Een kooktijd van ca. 70 minuten is het maximum.
Garneer de soep met croutons.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van una_buona_forchetta
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top