1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Croquetas de Jamon Serrano

Croquetas de Jamon Serrano

Door: tapas_enz

  • Spaans, Borrelhapje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 28-06-2002

Ingrediënten


40 gr. bloem vermengd met zout & peper
150 gr. witte broodkruim
1 ei, losgeklopt met 2 el. melk
frituurolie
Voor de vulling: 200 gr. serranoham, in kleine reepjes
30 gr. boter
30 gr. bloem
2? dl. melk
? dl. sherry
1 flinke el. fijngesneden peterselie
? tl. paprikapoeder
? tl. nootmuskaat
zout & versgemalen peper



Kroketjes gevuld met serranoham, Spaanse tapa. Let op!!! Wachttijd van 2 uur!!! Voor ongeveer 15 stuks

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor & bak deze even mee. Giet de melk erbij & blijf roeren tot een gladde, dikke ragout ontstaat. Laat het mengsel op laag vuur ca. 10 minuten pruttelen. Voeg de ham, sherry, slagroom, peterselie, paprikapoeder, nootmuskaat, zout & peper toe & schep het geheel goed door elkaar. Strijk de hamragout uit op een plat bord & laat deze in de koelkast in ca. 2 uur helemaal koud & stijf worden. Strooi de bloem & het broodkruim in diepe borden & doe het losgeklopte ei in een derde diep bord. Vorm van de hamragout kleine balletjes & wentel ze achtereenvolgens door de bloem, het ei & het broodkruim. Verhit ruim olie tot 180?C & bak de hamkroketjes met een paar tegelijk goudbruin & knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze warm.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tapas_enz
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top