Citroenroomijs

  • Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 28-06-2002

Voor dit recept heb je een ijsmachine nodig.
van "moesje2"

Deel dit recept

Ingrediënten
1/4 liter slagroom
1/4 liter volle melk
3 eierdooiers
200 gram suiker
1 eetlepel citroenrasp
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De slagroom met de melk koken, suiker toevoegen. De eierdooiers losroeren,
wat warme roommengsel toevoegen, losroeren, dit terug doen in het
roommengsel in het pannetje en dit au bain marie al roerende (met garde)
verwarmen tot het een dunne vla is.
Citroenrasp erbij, terugkoelen, opdraaien in ijsmachine.

Het beste is om voor het invriezen c.q. opdraaien de massa nog even te
proeven, het moet net zo zoet smaken als marrokaanse thee, dan zal het
ijs de goede smaak en structuur houden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten