1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Salpicon de mariscos

Salpicon de mariscos

  • Spaans, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-06-2002

Ingrediënten 4 personen


1 rode Spaanse peper
1 zoete ui
6 el. olijfolie
sap van 1/2 citroen
1 el. fijngesneden peterselie
zout & versgemalen peper
400 gr. gemengde gare zeevruchten (zoals mosselen, inktvis, garnalen & venusschelpen)
1/2 citroen in schijfjes



Pittige zeevruchtensalade, Spaanse tapa. Begin met dit recept 2 uur van tevoren, vanwege de marineertijd

Deel dit recept

Ontdek meer:

Serveertip

Snij de Spaanse peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes & snij het vruchtvlees in dunne reepjes. Pel de ui & knoflook & hak ze fijn. Roer in een kommetje een vinaigrette van ui, knoflook, Spaanse peper, olijfolie, citroensap, peterselie, zout & versgemalen peper. Schep de vinaigrette door de zeevruchten & zet de salade minimaal 2 uur in de koeling, zodat de smaken kunnen intrekken. Serveer de salade als tapa op kleine bordjes. Garneer met schijfjes citroen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tapas_enz


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tapas_enz
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top