Bessenroomijs

  • Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 28-06-2002

van "moesje2"

Deel dit recept

Ingrediënten
280 gram bessen of vergelijkbare vruchten (rode bessen, frambozen,
aardbeien, bramen, etc.
(naar smaak:) suiker
het sap van 1 citroen
1/4 liter slagroom
1 blad rode gelatine

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De vruchten door een zeef wrijven of met een blender pureren. Suiker naar
smaak toevoegen.
Verhit dit, zonder het te laten koken. Voeg dan de gelatine toe en breng
het op smaak met het citroensap.
Zodra de massa begint te binden, voeg je stijfgeklopte slagroom toe.
Doe deze creme in een ijsschaal en zet ze in het vriesvak van een koelkast.
Tijdens het eerste kwartier moet men de massa regelmatig omspatelen. Laat
dit zo'n 1 1/2 a 2 uur invriezen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten