Dulce de Leche

  • Argentijns, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-06-2002

Argentijns recept van Melk jam. voor op brood, cake maar ook als zoete saus voor over ijs.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 glazen melk

2 glazen suiker

1 mespunt bakpoede

snuifje kaneel
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten in een grote pan met dikke bodem. Op middelmatige warmte koken, zonder roeren tot het mengsel kookt. Ong, 15-20 minutes. Haal even van het vuur af. Zet het gas op z'n laagst. Kook het mengsel, roer regelmatig, tot het bruin wordt en dik genoeg is dat je de bodem van de pan ziet als je roert. 45-60 minuten.
Af laten koelen. Afgesloten in koelkast bewaren.

Serveertip

Als je het kort kookt krijg je de dessertsaus, Als je het lang kookt het smeersel!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten