Asturische kalfsschnitzels

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-06-2002

Spaans gerecht, originele Spaanse naam = Ternera a la Asturiana

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kalfsschnitzels van 125 g ; bloem ; 2 1/2 dl olijfolie ; 2 1/2 dl kalfsbouillon; 1 grote ui ; 3 a 4 grote tomaten ;
zout en verse gemalen witte peper naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-kruid de schnitzels naar smaak en haal ze door de bloem
-verhit de helft van de olie en bak het vlees aan beide zijden goudbruin
-giet de bouillon erbij en laat vervolgens met een deksel op de pan gaar sudderen
-in een andere pan fruit je de fijngesnipperde ui in de rest van de olie (niet te donker laten worden,dit geeft dan een bittere smaak); voeg de gepelde tomaten erbij (ontdaan van harde kern, vocht en pitten)in blokjes gesneden zout en verse peper en een klein scheutje water, en laat alzo de tomaten smelten
-roer deze saus door een zeef en giet daarna over het vlees
-nog heel even aan de kook brengen

Serveertip

Serveer gloeiend heet in gezelschap van droge rijst en een pittige aangemaakte groene sla (kropsla en komkommer)
Een rode wijn El Coto (Rioja) gaat er goed bij

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten