1. Home
  2. Recepten
  3. Clare's hemelse citroencake

Clare's hemelse citroencake

Door: claud

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-2002

Ingrediënten


* 120 gram boter, op kamer temperatuur.
* 175 gram suiker
* 1 1/2 eetlepel geraspte citroenschil,(van ongeveer 2 citroenen0
* 2 eieren, geklopt, op kamertemperatuur
* 120 ml sour cream
* 120 ml citroensap, vers (van ongeveer 2 citroenen)
* 350 gram zelfrijzend bakmeel


Clare's hemelse citroencake
Clare's hemelse citroencake

Een hele makkelijke cake, uit het boek Gourmett Express van Ainsley Harriot. Clare is de vrouw van Ainsley, het is een recept van haar. Voor ongeveer 8 personen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de boter, suiker en citroenrasp met elkaar met een mixer tot het zacht en licht is. Klop daarnaa de eieren, citroensap en de sour cream erdoor.

Bereidingswijze

Zeef de bloem er overheen en spatel het er langzaam door met een metalen lepel. Schep het voorzichtig in een ingevette cakevorm van 20 cm. Bak de cake 40 minuten in de oven.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van claud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top