Frambozen-witte chocolade muffins
- Banket
- 20-30 min.
- Geplaatst op 28-06-2002
Heerlijke, maar vooral makkelijke muffins om te maken. Van Ainsley Harrriot. 8 stuks
Ingrediënten
* 300 gram bloem* 2 theelepels bakpoeder
* 150 gram suiker
* 1 ei
* 1 theelepel vanille-extract
* 225 ml melk
* 4 eetlepels boter (50 gram), gesmolten
* 100 gram verse frambozen
* 75 gram witte chocolade, in kleine stukjes gehakt
Benodigdheden
Muffinvorm, bakpapierVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Knip uit het bakpapier 8 rondjes met een diameter van ongeveer 15 cm, zodat je er de muffinvorm mee kunt bekleden.
Bereidingswijze
Zeef de bloem en bakpoeder boven een grote kom en roer er de suiker doorheen. Breek het ei in een andere schaal en mix dit met de vanille-extract, melk en de gesmolten boter.
Roer de natte ingredienten door de bloem etc, en spatel dan de chocolade en frambozen erdoor. denk er vooral om dat je niet te heftig roert. Het geheim van goede muffins is dat je zo weinig mogelijk omspatelt. verdeel het deeg over de muffinvormpjes en bak in de oven voor ongeveer 30 minuten. Dan zijn ze goed gerezen en net een beetje stevig. Smakelijk
Serveertip
Probeer dit ook eens met andere fruitsoorten, zoals zwarte bessen of in stukjes gesneden aardbeien. Ook lekker als ontbijt!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties