Frambozen-witte chocolade muffins

  • Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-06-2002

Heerlijke, maar vooral makkelijke muffins om te maken. Van Ainsley Harrriot. 8 stuks

Deel dit recept

Ingrediënten
* 300 gram bloem
* 2 theelepels bakpoeder
* 150 gram suiker
* 1 ei
* 1 theelepel vanille-extract
* 225 ml melk
* 4 eetlepels boter (50 gram), gesmolten
* 100 gram verse frambozen
* 75 gram witte chocolade, in kleine stukjes gehakt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Muffinvorm, bakpapier

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Knip uit het bakpapier 8 rondjes met een diameter van ongeveer 15 cm, zodat je er de muffinvorm mee kunt bekleden.

Bereidingswijze

Zeef de bloem en bakpoeder boven een grote kom en roer er de suiker doorheen. Breek het ei in een andere schaal en mix dit met de vanille-extract, melk en de gesmolten boter.
Roer de natte ingredienten door de bloem etc, en spatel dan de chocolade en frambozen erdoor. denk er vooral om dat je niet te heftig roert. Het geheim van goede muffins is dat je zo weinig mogelijk omspatelt. verdeel het deeg over de muffinvormpjes en bak in de oven voor ongeveer 30 minuten. Dan zijn ze goed gerezen en net een beetje stevig. Smakelijk

Serveertip

Probeer dit ook eens met andere fruitsoorten, zoals zwarte bessen of in stukjes gesneden aardbeien. Ook lekker als ontbijt!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten