2 dl droge witte wijn
350 g geraspte 20 -kaas (bediening)
1 zakje gemalen belegen kaas (150 g, AH)
? blik tomatenblokjes (a netto 400 g, AH)
? eetlepel maizena
mespunt cayennepeper
? theelepel knoflookpoeder
In Zwitserland wordt bij kaasfondue vaak thee gedronken. Als u thee in plaats van witte wijn bij de kaasfondue drinkt scheelt dat heel wat calorieen. 1 Glas witte wijn levert ca. 75 kilocalorieen, 1 kop thee bevat geen kilocalorieen. Door thee bij kaasfondue te drinken is kaasfondue lichter verteerbaar dan wanneer u er een koude drank bij drinkt.Voor een extra Zwitsers smaakje kunt u voor het serveren nog 1 eetlepel kirsch (slijter) door de kaasfondue roeren
In (fondue)pan wijn aan de kook brengen. Kaassoorten toevoegen en al roerend zachtjes laten smelten. Tomatenblokjes erdoor roeren. In kopje maizena met 1 eetlepel water gladroeren. Al roerend aan kaasmengsel toevoegen en blijven
roeren tot gebonden fondue ontstaat. Cayennepeper en knoflookpoeder erdoor roeren. Fondue op rechaud op tafel warm houden. Gemengde rauwe groenten, zoals stukjes paprika, bleekselderij, prei en bloemkoolroosjes erin dopen.