Aubergineomelet uit Cambodja

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 grote eenden-, of 4 middelgrote kippeneieren
1 grote aubergine, overdwars in dunne schijven gesneden
3 eetlepels olie
1 eetlepel vissaus (sojasaus voor vegetariers)
versgemalen zwarte peper
? theelepel suiker
2 middelgrote lente-uitjes, fijngehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breek 1 eenden- of 2 kippeneieren in een mengkom en klop ze los. Haal de schijven aubergine er goed doorheen. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of braadpan en bak de schijven aubergine goudbruin en krokant. Schep ze uit deolie en zet ze apart.Verhit de resterende olie in de pan en breek het andere ei (of eieren) erboven. Voeg meteen vissaus, peper en suiker toe en roerbak alles door elkaar. Voeg snel de gebakken aubergineschijven en de lente-uitjes toe en schep het roerei eroverheen. Bak verder tot de consistentie van een omelt is verkregen; keer deze om als de onderkant bruin is en bak de andere kant. Serveer de omelet op een schotel.

Laatste reacties

testpagina-elpewe avatar
testpagina-elpewe 24-10-2004

test

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten