Gegratineerde mosselen met kaas

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-06-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 teen knoflook,
2 eetlepel gehakte peterselie,
75 gram boter,
zout,
versgemalen peper,
48 verse jumbomosselen ( dit zijn zoals de naam al aangeeft, extra grote mosselen),
2 dl. witte wijn,
1 groente of visbouillontablet,
150 gram geraspte belegen boerenkaas,
stokbrood of geroosterd witbrood.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak eerst de kruidenboter. Meng daarvoor een geperst teentje knoflook, gehakte peterselie, zout en versgemalen peper door de boter. Was de mosselen. Kook ze 5 minuten in de witte wijn met het bouillontablet. Schep regelmatig om. Haal de mosselen los uit de schelpen en leg ze hierin terug. Verdeel ze over 4 ovenvaste schaaltjes of borden. Leg klontjes kruidenboter op de mosselen en strooi de geraspte kaas erover. Schuif het gerecht daarna even onder een hete grill (of voorverwarmde oven van 200 ?C) totdat de kaas licht gesmolten is.

Serveertip

Geef er stokbrood of geroosterd witbrood bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten